Recipe: Alpenbrot

In rezepte
am 17. Dezember 2011
alpenbrot A new favourite – it’s soft and oh so yummy! The literal translation would be „alpine bread“. You’ll need:
  • 500g flour
  • 250 g margarine
  • 250 g sugar
  • 2 eggs
  • 1 teaspoon baking powder
  • 30 g cocoa powder
  • 1 pinch of each cinnamon, cloves & cardamon
For the icing:
  • 150g icing sugar
  • 1 tablespoon lemon juice
  • hot water
Now… alpenbrot steps
  1. Combine all the ingredients and knead. Divide the dough into 6 parts.
  2. For each baking tray, take 3 parts of the dough and shape each one of them into a roll that fits the tray lengthwise.
  3. Bake for 10 to 15 minutes at 180° C.
  4. In the meantime, stir the ingredients for the icing with a fork and paint thickly on the rolls while they’re still hot.
  5. While still warm, cut diagonally into stripes and let cool.
You can store this in a well-sealed box.. or eat immediately :]
Enjoy! Signature

liebt Schokolade, Sven & süße Kleider, lebt in Wiesbaden und bloggt seit 2011 auf kathastrophal.de über Plus Size Mode, DIY, Nähen, Backen, Reisen, Heiraten & mehr. und sonst so?

4 Kommentare

  • Fräulein Mini

    OMG da läuft einem ja das Wasser im Munde zusammen! Das werde ich definitiv ausprobieren. Mit den Gewürzen ist das ja wie für Weihnachten gemacht :)

    17. Dezember 2011 um 18:38 Antworten
    • Katha Strophe

      Ohja, mach das! Es ist echt sooo so lecker. Wir haben die doppelte Menge gemacht und damit noch sehr viel übrig, um es zu verschenken :]

      17. Dezember 2011 um 18:51 Antworten
  • Kelsey

    Those look delicious!!! For the most part, I’m a disaster in the kitchen, but I’m actually not bad at baking! =) I may have to give these a try.

    17. Dezember 2011 um 19:42 Antworten
  • Shannon Monkman

    Hello, has anyone converted this recipe into cups etc????

    Thanks
    Shannon

    16. Oktober 2013 um 04:35 Antworten
  • Antworten

    Schon gelesen?